Kuinka valita parhaat meikkituotteet itselleen osa 1


Esittäytyminen on suoritettu ja nyt päästään itse asiaan 🙂

 

Tässä tekstissä kerron vinkkejä, kuinka valitset sopivat tuotteet itsellesi sekä avaan vähän ammattimeikkaajan meikkipakin sisältöä.

Oletko itse törmännyt siihen tyyppiin, jonka meikki näyttää hyvältä aamusta iltaan ja ajattelet wau, mitäköhän tuotteita hän käyttää? Itse kannat mukanasi ainakin muutamaa tuotetta, jota lisäilet päivän mittaan.

Meikeistä keskustellaan enemmän kuin koskaan ja niitä myös ostetaan valtavan paljon enemmän kuin aikaisemmin. 


Ja kun tärkeä tilaisuus koittaa, on aika meikkaajalle soittaa. Hän taitaa meikin salaisuuden ja antaa sulle ilmeen uuden

Monissa ryhmissä kysellään parhaita sävyjä meikkivoiteille ja peiteväreille, vaikka omasta ihon pohjaväristä ei ole tietoakaan (paitsi vaikka että se on vaalea)

Seuraava postaus tulossa aiheesta: kuinka valita paras meikkivoide

 

Nykyään tiedot ja ideat ovat kokoajan saatavillasi.

Pääset käsiksi julkkisten meikkityyleihin ja tiedät mitä tuotteita alan taitavimmat käyttävät. Eikä tätä varten tarvitse edes nousta sohvalta.

Meikkitutorialeja voi varmasti katsoa vaikka loppuelämän, eivätkä ne lopu kesken.  Myös meikkibrändejä on valtavasti, ja isot meikkitalot jyräävät markkinoinnillaan.


Olitpa sitten oman elämäsi taiteilija ja leikittelet rohkeasti tyyleillä, tai laitat nopeasti vain hieman ehostusta näyttääksesi luonnollisen kauniilta, voi itselleen sopivien tuotteiden löytäminen olla vaikeaa.

 

Mistä sitten tiedät, miten valitset parhaat meikkituotteet juuri itsellesi? 

Onko sinulla värivirheitä kasvoilla, joita haluat peittää?

Vaalean ihon kirous on epätasavärinen iho. Monelta löytyy kasvoilta ainakin punaista ja sinistä. Tummat silmänaluset ovat tuttu juttu meille pohjoismaalaisille pimeän lapsille.

Mitä pigmenttisemmän tuotteen valitset, sitä vähemmällä määrällä saat ihon värin tasoitettua. Jos valitset läpikuultavan tuotteen, joudut ehkä kerrostamaan sitä enemmän ja ostamaan uuden purkin useammin, mutta tämä voi olla taas joillekin helpompi käyttää.

 

Haluatko, että meikkisi kestää varmasti aamusta iltaan muuttumattomana?

Apua saat veden ja roiskeen kestävistä tuotteista. Myös puuterilla, meikin kiinnityssuihkeella ja ehkä pohjustustuotteella on omat roolinsa.

Tässä mukaan tulevat myös kokemus ja suositukset.

Harva myyjä varmaan sanoo että ”eeei kun tää puna lähtee kyllä heti kun syöt tai juot” Tai että ”ei kannata varmaan sipulia leikata jos ostat tämän ripsivärin”. Kaikkien merkkien meikit kestävät kaikki elämän meiningit. Eikö? Kuuntelemalla ystäviesi suosituksia saat jonkinlaisen käsityksen tuotteista.

Mutta jokaisen elämäntyyli on erilainen ja päivät eri pituisia. Toisella on aikaa kerrostaa ja toisella vain sipaista. Toinen istuu toimistossa loisteputkien valossa ja ilmastointi kuivattaa ihoa ja saa silmät vuotamaan. Toinen liikkuu autolla ja toinen pyöräilee vetämään liikuntatunteja sateessa.

Myös ihotyypit ovat erilaisia ja kaikki tuotteet eivät toimi toisella samalla tavalla kuin toisella. Onko ihosi kuiva vai rasvoittuva? Vuotavatko silmät herkästi tai tuleeko kasvoja hangattua huomaamatta päivän mittaan?

 

Ensi kerralla kun etsit uutta tuotetta, kerro vähän keskiverto päivästäsi myyjälle. Hän osaa siten auttaa sinua paremmin kun tietää tarvitseeko meikin olla tulen, jään ja tunteiden kestävä vai riittääkö vähän kevyempikin?

 

Vai onko sittenkin tärkeämpää, etteivät tuotteet sisällä allergisoivia ainesosia tai hajusteita?

Tähän kannattaa mielestäni aina kiinnittää huomiota, oli meikkityylisi minkälainen tahansa. Meikit ovat kemiallisia yhdisteitä, joten katso tarkkaan mikä hipiällesi sopii. Joillekin ainesosille voi myös allergisoitua ihan yhtäkkiä, olivat ne sitten luonnonmukaisia tai eivät.

Omassa pakissani kaikki on hajustamatonta ja allergiatestattua, vain muutamaa erikoistuotetta lukuunottamatta. Haluan olla mahdollisimman varma etteivät asiakkaani saa allergista reaktiota, eivät muuten palaisi varmaan ikänä tuoliini heh.

Ja tätä painotan myös oppilailleni:

Laadukkaat tuotteet pakissa kertovat myös ammattitaidosta.

Mietipä tilanne, että menet kampaajalle tai kosmetologille ja huomaat hänen käyttävän lähimarketin tuotteita.

Tulisiko sinulle tunne, että ahaa ne ovatkin näin laadukkaita että ammattilaisetkin käyttävät näitä! Vai miettisitkö, että olisikohan tuotteisiin voitu panostaa hieman enemmän kun palvelukin maksaa jo jokin verran? Sopivatko juuri nämä parhaiten omalle iholleni/hiuksilleni niin, että saan parhaan mahdollisen lopputuloksen? Eikö ole ihanaa kun ammattilainen kertoo mikä sopii juuri sinulle ja miksi.

Ammattilaisten täytyy tuntea niin tuotteensa kuin asiakkaansa. Ja jokaiseen tarpeeseen on hyvä olla omat tuotteensa. Näemme työssämme monenlaisia ihoja ja kasvoja, ja harva tuote on niin ”yleispätevä” että sitä voi käyttää ihan kaikille.

 

Aika iso aihealue tämä on, jaetaan vähän ja jatketaan osassa 2!

Tuliko näistä mieleen ajatuksia tai kysymyksiä? Jätä kommentti!

Kiitos kun luit <3

Besos y abrazos

Luna