Kuinka valita parhaat meikkituotteet itselleen osa 2

Jatketaan aiheesta! Jos sinulta meni ohi, täältä löydät osan 1 :)

Kuinka paljon aikaa sinulla on keskimäärin kun teet meikin?

Mitä vähemmän sinulla on aikaa, sitä tarkemmin kannattaa tutustua omiin mieltymyksiinsä.

Heräteostoksia on kiva tehdä, mutta kyllä se tavaran paljous alkaa jossain vaiheessa ahdistamaan. Jos tiedät jo valmiiksi, että nukut aamulla mielumin pidempään, ja meikkaat luultavasti tutulla tyylillä 90% päivistäsi, ei välttämättä kannata ostaa jokaista uutta palettia ja trendiväriä nurkkiin pölyttymään.

Jos taas sinulla on aikaa leikitellä väreillä ja tehdä meikkiä pala palalta kohti täydellisyyttä, voi meikkiskaala olla hyvinkin laaja ja eri päivinä voi tehdä meikkiä ihan fiiliksen mukaan. Tämä on kyllä ihan parasta, jos vain aikaa on! Joskus sitä inspiroituu niin, että pitää kahteen kertaan miettiä voiko lähteä ulos ovesta sen näköisenä kun siveltimet ja värit ovat vieneet mennessään! 

 

Sinua saattavat kiinnostaa myös ekologisuus ja eläinten oikeudet.

(Jos näin on, niin iso peukku täältä!)

Mistä tuotteet tulevat ja kuka ne on valmistanut?

Ja nyt en tarkoita mistä maasta brändi on kotoisin. Monet eurooppalaisetkin tunnetut tuotemerkit valmistetaan aivan muualla. Kysäiseppä seuraavan kerran myyjältä MISSÄ tuote on valmistettu ja missä pakattu? Hommansa osaava myyjä tietää tai selvittää asian sinulle.

Myös tuotteiden riittoisuus on yhteydessä ekologisuuteen.

Mietipä, kuinka paljon pakkausmateriaalia kuluu jos ostat yhden riittoisan meikkivoiteen vuodessa vai jos ostat uuden parin kuukauden välein? Niinpä. Kannattaa myös ottaa selvää, pystyykö esimerkiksi pakkaukseen loppuneen tuotteen tilalle ostaa seuraavalla kerralla vain täyttönappulan? Näin säästämme taas luontoa, kun voit käyttää samaa pakkausta uudelleen.

 

Ja sitten se monelle kaikkein tärkein: hinta.

Suurimman osan meistä on vaan pakko tuijottaa elämässä hintalappuja.

Jokaisella on oma henkilökohtainen raja, mitä esimerkiksi luomiväri saa maksaa. Sijoitatko luomiväriin 2€ vai 50€?

On totta, että kallein tuote ei ole aina paras ja halpa tuote ei ole aina huono. Mutta mietipä kaikkia näitä edellisiä kriteereitä, jotka vaikuttavat ostopäätökseesi. Elämäntyyli, meikkaamiseen käytetty aika, ekologisuus ja tuotteiden ainesosat sekä valmistus paikka ja tapa. Saatko kahdella eurolla sitä, mitä oikeasti meikiltä haluat ja vaadit? Vai ollaanko taas lähtötilanteessa? Et tiedä kestääkö tuote kasvoilla, onko sävy sopiva, onko tuotetta kenties testattu eläimillä...

 

Sille on syynsä, miksi ammattilaisten pakeissa on ammattilaisten meikkituotteita.

Sarjoja on kehitelty vuosikymmeniä, ja ammattilaissarjat ovat yleensä hyvin laajoja, ja tuotteet ovat tarkasti valmistettuja. Esimerkiksi sävyjä löytyy meikkivoiteille useampi sata, ja koostumuksia ainakin muutama erilainen erilaisille ihoille.

Pigmenttiä täytyy olla riittävästi jopa teatterilavoille asti, mutta tuotteilla täytyy myös pystyä tekemään myös tarkkaa jälkeä vaikkapa HD kameralla kuvattuihin lähikuviin.

Ensi kerralla kun pohdit mitä tuotteita hankit seuraavaksi, kysy aivan rohkeasti apua ammattilaisilta!

Ei tässä turhaan kuulkaa olla kalliita kouluja käyty 😉 ja ainakin kaikilla tuntemillani kollegoilla on sellainen intohimo alaa ja meikkaamista kohtaan, että ties minkälaista inspiraatiota saat kun käyt maskeeraajan juttusilla.

PS. Kun ostat pienyrittäjiltä, tuet heidän haaveitaan ja tuot heille leivän pöytään <3 Tue aina paikallista kun se on mahdollista!

Tulipas paljon juttua aiheesta! Olisin voinut kyllä vielä jatkaakin, mutta mitä mieltä olet näistä ajatuksista? Jätä kommentti!

Kiitos kun jaksoit lukea<3

Besos y abrazos

Luna