Historiaa ja tätä päivää

Meikkitaiteilija Ben Nye Sr omisti elämänsä uransa luomiselle. Lähes viisikymmentä vuotta Hollywoodin eräänä arvostetuimmista meikkitaiteilijoista työskennellyt Ben Nye Sr loi unohtumattomia meikkejä ja maskeja Hollywoodin kuuluisimmille näyttelijöille, tähdille. Vuonna 1943 Ben Nye Sr nimitettiin 20th Century Foxin meikkiosaston johtajaksi, jona hän toimi 23 -vuotta. Tänä aikana hän vastasi yli 500:n elokuvan meikkisuunnittelusta ja toteutuksesta.

Ensimmäisiin Ben Nye:n ansioihin filmimaailmassa kuuluivat unohtumattoman ”Tuulen viemää”, ”Jesse James”. Ingrid Bergmanin USA:n debyytti-elokuva ”Intermezzo” sekä Hitchcockin ”Rebecca”. Koko toimikautensa ajan Foxilla Ben Nye myötävaikutti moniin erittäin huomattaviin klassikoihin kuten ”South Pacifi”, ”Kuningas ja minä”, ”Herrat pitävät vaaleaveriköistä”, ”Apinoiden Planeetta” ja ”Sound of Music”. Scifiklassikkoon ”Kärpänen” Ben Nye loi mestarillisen upean naamion. Uransa aikana Ben Nye työskenteli monien tunnettujen ja arvostettujen ohjaajien kanssa kuten Alfred Hitchcock, Viktor Fleming, John Ford ja Billy Wilder. Ben Nye oli kunnioitettu myös loistavana opettajana maskeerausalalla. Tänä päivänä monet hänen oppilaistaan ovat kuuluisia ja kysyttyjä meikkitaiteilijoita.

         

Taiteilijana Ben Nye loi lukuisia erikoisvärejä ja tuotteita, joista on tullut meikkiteollisuuden välttämättömyyksiä. Ben Nye on ensimmäinen joka kehitti omat värinsä värillisille esiintyville taiteilijoille ja ensimmäiset rekisteröidyt Neutraloijat. Vuonna 1967 Ben Nye aloitti oman kosmetiikkasarjansa, josta tuli maailman laajuisesti tunnettu korkean laatunsa ansiosta. Hän kehitti niin ammattilaisille tarkoitettuja erikoistuotteita, kuin kuluttajillekin suunnattuja värejä. Ben Nye Companya johtaa tällä hetkellä hänen nuorin poikansa Dana Nye. Vuodesta 1975 yhtiön johtajana toiminut Dana Nye on päävastuussa satojen uusien tuotteiden synnystä. Dana on panostanut tuotteiden kehittelyssä erityisesti raaka-aineiden turvallisuuteen ja myös ulkoiseen imagoon. Ben Nye Seniorin loistavan uran perintö elää yhä filmien ja hänen nimeään kantavien loistavien tuotteiden kautta. Kuluttajatkin arvostavat hyviä, laadukkaita ja luotettavia tuotteita, jotka täyttävät heidänkin vaatimuksensa: meikki pysyy muuttumattomana koko päivän, kestää hikoilun ja sään vaihtelut ja peittää monenlaiset ihon värivirheet. Lisäksi tuotteet ovat erittäin riittoisia.

Ben Nye Jr. jatkaa kunniakasta sukuperinnettä elokuvamaskeeraajaana. Hänen filmeistään mainittakoon esimerkiksi Shirley MacLainin menestyselokuva ”Hellyyden ehdoilla”, ”The Firm”, ”Planes, Trains and Automobiles”, Muumio-elokuvat, Crash, Spiderman 2, Geishan muistelmat

       

Suomessa

Ben Nye sarjan värivoiteet on valittu pohjoismaalaisen omaan värimaailmaan sopiviksi ja helposti hallittaviksi myyntitilanteessa. Sarja on täydellinen meikkisarja, jonka valikoimista löytyvät kaikki kauneusmeikin sekä maskeerauksien toteuttamiseen tarvittavat tuotteet. Ben Nye -meikit ovat hajustamattomia ja allergiatestattuja (ei eläinkokeita), joten tuotteet ovat turvallisia käyttäjälleen.